Joskus asiat vain osuvat kohdalleen.

 Eräänä päivänä, vain pari viikkoa sitten tapahtui jotain, mitä en uskonut tapahtuvankaan.

Selailin internetin markkinasivuja ja katselin mistä ihmiset olisivat halukkaita luopumaan, kun silmieni eteen lävähti kuva. Jouduin pari kertaa räpytteleen silmiäni ja vähän nipistäänkin itseäni. 

Annetaan palstalla oli vene... Kyllä ihan aito ja oikea vene.


Tämähän aiheutti pienen kohinan ja ihmettelyn päässäni, mutta ajattelin kuitenkin yrittää.
Yleensähän näissä ei se tuuri paljon mukana ole, joten en vielä sitä ääneen hihkunut. Otin kuitenkin yhteyttä ilmoituksen luoneeseen henkilöön ja ilmaisin olevani kiinnostunut.
Parit viestit vaihdeltiin ja sovittiin että tulen katsomaan tätä putputtia.


Koputtelin ja kiertelin venettä siinä aikani ja vähän sisälläkin kävin ihmettelemässä. Moottori ilmeisesti joskus jäätynyt ja vähän osia uupuu. Sisustuskin oli hyvin askeettinen, elikkä töitä riittää, samoin ulkoa maalit vähän lohkeilleet ja tälläistä pientä. Mutta potentiaalia kuitenkin löytyi (tässä kohtia alkoikin sitten erään lastenohjelman tunnari soimaan päässä, siinä on Pete niminen hahmo joka korjaa kaiken)








joten siirryin seuraavaan vaiheeseen. 

Ilmoittajan haastattelu.
Lähdin siis vähän selvittelemään venhon historiaa. Veneen omistaja oli muuttanut paikkakunnalta pois ja syystä tahi toisesta, ilmoitti satamalle, että voisivat hankkiutua veneestä eroon. Myöskin tässä keskustelussa tuli esille moottorin jäätymine vielä uudelleen, vaikka se olikin tiedossa jo, hienoa etteivät jätä arvailujen varaan mitään.
Tämähän vei siis talvipaikkaa joltain toiselta ja tarve päästä eroon oli huomattava. Satamanväki loi siis ilmoituksen johon allekirjoittanut tarttui. 

Seuraavat tapahtumat.
    Aluksi ongelmia meinasi tulla siirtämisestä, mutta parin päivän selvittelyn jälkeen olinkin jo melkein tarttunut paikallisen ryhmän kautta esille tulleeseen tarjoukseen. Päätin kuitenkin soitella vielä alueella asuvalle kaverille, jolla olisi myös ollut mahdollisuudet mennä hakemaan paatti traktorilla ja tuoda miulle. Matkaahan olisi per suunta ollut kutakuinkin n.55km, joten ei ihan herkkua ajella traktorilla edestakasin. Hän kuitenkin lupautui lähteä mukaan, kun oli tarve vielä traileri tarkastaa, minkä päällä vene lepäsi. 

Kaikki näyttikin mahdolliselta, kun yhtäkkiä kaverilla välähti. Luuri siis korvalle ja puhelinsoittoa kehiin. Yhteys kotikunnalle saatiin ja paikallisen hinausyrittäjän kanssa diili. Seuraavaksi kun ovat  autoa viemässä Tampereelle, niin takas tullessa nappaavat paatin lavalle. Virtuaalisesti lyötiin kättäpäälle ja homma selvä. Nyt siis vaan odotellaan sopivaa päivää.


Mitäs kaikkea sitten tapahtuikaan?
Kaikki kun oli selvää, niin lähdettiin sitten ajelemaan takaisin omallekylälle kaverin kanssa. Tämän matkan aikana puhelin soi ja siellä oli tämän sama tyyppi, kelle jo aikasemminkin soiteltiin. Hän halusi ilmoittaa hakevansa paatin nyt 😲 Itellä oli silloin jo muuta ohjelmaa, joten en kerkiäisi auttamaan, mutta kyydissä ollut kaveri lupautui mukaan (iso kiitos sinulle, tiedät kyllä kuka olet).

    Olin saanut asiani hoidettua ja sitten olikin aika paatin saapua tontille.
    
    "Siihen lehtikuusten väliin vain"


Hyvin sopii ja tilaakin jäi vielä.


Nätti ko sika pienenä.

Hetken jouduin vielä puisteleen päätäni ja naureskeleen mielessäni, "notta hittoonko mie pääni lykkäsin".



Tällä blokilla on tarkoitus esitellä haasteita ja onnistumisia, kun tartun toimeen jonka tekemisestä on vain vähän tietoa saati taitoa itelläni. Mutta otetaan haaste vastaan!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vähän "ostoksilla"

Pelle Peloton tai jotain